γονείς με κολικούς

Έρπητας ματιού. Σίγουρα καλύτερα να σου βγει το όνομα…

Posted on: September 24, 2012

Για να μην έχεις προσδοκία χιούμορ σε ενημερώνω ευθέως ότι το ποστ αυτό είναι πραγματικά σοβαρό. Παρόλο που έχω την τάση να αντιμετωπίζω πολύ σοβαρές καταστάσεις συνήθως με σαρκασμό, αυτή τη φορά δεν γίνεται. Πάμε λοιπόν να σε ενημερώσω για τον έρπητα ματιού –ναι υπάρχει!- ώστε να προσέξεις πάρα πολύ την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις την φράση ‘’καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα’’.

Την Κυριακή 16/9 το βραδάκι το ένα μάτι του Billy the kid κοκκίνησε ελαφρώς. Τόσο ‘’ελαφρώς’’ που εγώ δεν το αντιλήφθηκα παρά η φίλη μου και μάνα διδύμων, στης οποίας το σπίτι είχαμε πάει για παιχνίδι. Δεν έδωσε πολλή σημασία διότι το μάτι του παιδιού μου, ειδικά από την θάλασσα στις διακοπές είχε κοκκινίσει κι άλλες φορές αλλά μετά από λίγο καθάριζε.

Την Δευτέρα το πρωί όμως το μάτι ήταν ακόμη πολύ κόκκινο κι έτσι αποφάσισα να πάω το παιδί στον γιατρό. Είχα μάλιστα την φαεινή ιδέα να πάω κατευθείαν σε οφθαλμίατρο και να παρακάμψω τον παιδίατρο για να κερδίσω χρόνο. Επειδή λοιπόν το ταμείο μου είναι το μόνο νομίζω ‘’ζωντανό’’ ακόμα και έχει πάρα πολλές παροχές, επέλεξα να τον πάω εκεί μια και δεν χρειάζεσαι ραντεβού στα έκτακτα περιστατικά , έχει πάρκινγκ και εύκολη πρόσβαση. Μας βλέπει όντως ο πρώτος διαθέσιμος οφθαλμίατρος. Προσπερνώ το γεγονός ότι είχε υφάκι αρχικά διότι έκανα την παρατήρηση ότι περνούν όλοι τελικά μέσα εκτός από τα πραγματικά ‘’έκτακτα’’ περιστατικά. Δεν προσπερνώ όμως το γεγονός ότι δε μπόρεσε να εξετάσει το παιδί, διότι ένα παιδί δεν σε αφήνει εύκολα να δεις με κάποιο όργανο το μάτι του, πόσο μάλλον αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις. Επίσης δεν προσπερνώ το γεγονός ότι όταν το παιδί μου ακούμπησε το εργαλείο που κρατούσε ο γιατρός, με το χεράκι του, εκείνος πανικοβλήθηκε κι έτρεξε να το ψεκάσει με antibacterial. Το ίδιο έκανε όταν πήγαμε στο γραφείο του και ο μικρός ακούμπησε το έπιπλο. Σηκώθηκε πάλι να ψεκάσει και μάλιστα μου είπε ‘’μήπως μπορείτε να περιμένετε έξω να σας δώσω την συνταγή; γιατί εδώ έχω εγχειρισμένους ασθενείς και είναι πολύ επικίνδυνο να κολλήσουν οτιδήποτε’’!!! Μου έκανε χείριστη εντύπωση και το κράτησα για να το αναφέρω ούτως ή άλλως στον αρχίατρο του ταμείου μόλις τελειώσει η ιστορία με το μάτι του παιδιού. Είσαι γιατρός και είναι φυσικό να βλέπεις ασθενείς με κολλητικές ασθένειες. Ψέκασε λοιπόν όταν φύγω απ’ το ιατρείο σου.

Μου δίνει κολλύριο tobradex, όχι tobrex, μη βιαστείς να σκεφτείς. Και για να σε προλάβω, του έκανα την ερώτηση εάν επιτρέπεται σε παιδάκια μια και το tobradex ως γνωστόν περιέχει κορτιζόνη. Η απάντηση ήταν θετική και μάλιστα μου είπε για λίγες μέρες δεν υπάρχει πρόβλημα, πάρτε για 4-5 μέρες αλλά σε δύο μέρες πάρτε με τηλέφωνο να με ενημερώσετε πως πάει.

Την Τρίτη το βράδυ το μάτι του παιδιού έχει γίνει χειρότερα. Είναι πρησμένο και κόκκινο σα να έχει μπλέξει σε καβγά. Όλη νύχτα δε μπορεί πια να κοιμηθεί καθόλου, πονάει, κλαίει και του βάζω κομπρέσες με φυσιολογικό ορό μήπως ανακουφιστεί.

Τετάρτη πρωί τον βουτάω ξανά και πάω στα ιατρεία του ταμείου. Μας βλέπει ο ίδιος γιατρός ο οποίος με το που τον βλέπει όρθιος στην πόρτα με στέλνει επειγόντως στο Παίδων με την αιτιολογία ότι εκείνος δε μπορεί να κάνει κάτι, ούτε να τον εξετάσει λέγοντας: ‘’Εκεί μπορούν να το δουν το παιδί, ίσως να του κάνουν μέθη δεν ξέρω…’’

Χάνω τη γη κάτω απ’ τα πόδια μου. Το παιδί δεν έχει κοιμηθεί 2 νύχτες, δεν έχει φάει διότι προφανώς πονάει κι εγώ πρέπει να τρέξω στο Παίδων. Με alarm στη Β.Σοφίας παίρνω τον παιδίατρό μου κλαίγοντας –στερνή μου γνώση- του εξηγώ την κατάσταση και προτείνει να πάω αμέσως να τον δει προκειμένου να μην ταλαιπωρηθώ κατευθείαν στο Παίδων. Όντως πάμε, τον βλέπει, βλέπουμε και οι δύο με γυμνό μάτι ότι το παιδί έχει κάτι ακριβώς πάνω στην κόρη του ματιού του. Δε μου λέει τίποτα, όπως ομολόγησε την επομένη στον άνδρα μου για να μη με τρομάξει αλλά και γιατί έλπιζε να μην είναι αυτό που φαντάζεται. Με στέλνει σε συνεργάτη του από το Ιατρικό Αθηνών, παιδοφθαλμίατρο. Ευτυχώς το ιατρείο του ήταν κοντά και ήταν εκεί οπότε μας πήρε απευθείας ως έκτακτο.

Ο άνθρωπος από την αρχή ενέπνεε εμπιστοσύνη και γνώση του αντικειμένου. Εξέτασε τον Billy με ευκολία και τον έστειλε έξω με τη βοηθό του για να παίξει και να μπορέσει να μου μιλήσει:

– Κυρία μου θα σας το πω ευθέως. Το παιδί σας έχει έρπη στο μάτι.

– Τι λέτε γιατρέ; υπάρχει αυτό;

– Υπάρχει, θα σας το εξηγήσω. Ο ιός του έρπητα υπάρχει σε όλους μας, ζει στο αυτί μας. Όταν εκδηλώνεται και ψάχνει διέξοδο προς τα έξω ακολουθεί τα νεύρα της μύτης, του στόματος ή του ματιού. Όταν εκδηλωθεί στο μάτι αποτελεί ουσιαστικά λοίμωξη του κερατοειδούς, τρομερά επικίνδυνη καθώς δημιουργεί ουλές που απειλούν την όραση του ματιού. Το χειρότερο όμως κυρία μου δεν είναι αυτό, το έγκλημα είναι ότι 2 μέρες δίνετε κορτιζόνη στο παιδί η οποία τρέφει τον έρπη. Η ουλή που του έχει δημιουργήσει είναι ήδη μεγάλη, χρειάζεται άμεσα θεραπεία ώστε να κλείσει η ουλή και συνεχή παρακολούθηση ώστε να δούμε πως θα πάει. Πείτε μου σας παρακαλώ ο γιατρός που τη χορήγησε, εξέτασε το παιδί;

– Δε μπόρεσε να το εξετάσει κανονικά, μου είπε ότι η κορτιζόνη δεν πειράζει στα παιδιά

– Σωστά, δεν πειράζει καθόλου. Απλώς δεν τη χορηγούμε ποτέ αν δεν έχουμε αποκλείσει τον έρπητα.

– Έχετε δει άλλες τέτοιες περιπτώσεις;

– Εσείς τι λέτε; Έχω δει τρύπα στον κερατοειδή, ανεπανόρθωτη ζημιά από χορήγηση κορτιζόνης σε έρπη. Δεν χρειάζεται να σκέφτεστε αυτά τώρα. Προέχει να πάρει άμεσα τη θεραπεία. Θέλω να με προσέξετε κυρία μου, δεν έχω πρόθεση να σας τρομάξω όμως αυτό που έχει το παιδί σας είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να πάθει παιδάκι στο μάτι του. Τα βιβλία στη βιβλιοθήκη μου έχουν στο εξώφυλλο τον έρπητα ματιού. Σας το λέω όχι για να σας φοβίσω αλλά για να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε την θεραπεία με συνέπεια και ακρίβεια και να το παρακολουθούμε στην αρχή καθημερινά.

Δεν έχω τρόπο να σου περιγράψω τι ένιωσα. Καθόμουν σαν την ηλίθια στο καρεκλάκι του γιατρού μη μπορώντας να σκεφτώ κάτι άλλο να ρωτήσω. Το μόνο που σκεφτόμουν διαρκώς είναι την σκηνή που με το μπαμπά του, του κρατούσαμε χέρια και πόδια και του βάζαμε κορτιζόνη στο μάτι ενώ εκείνος τσίριζε απ’ τον πόνο.

Ξεκίνησα αμέσως την θεραπεία με zovirax αλοιφή ειδικά για το εσωτερικό του ματιού και σταγόνες-δάκρυα. Η αλοιφή κάθε 5 ώρες, οι σταγόνες κάθε 1 ώρα. Δεν έχει νόημα να σου πω αν το παιδί συνεργάζεται ή χαίρεται με αυτή την θεραπεία η οποία μπορεί να κρατήσει εβδομάδες. Φαντάζομαι σου έχει τύχει να προσπαθείς μέσα στη νύχτα να του βάλεις φυσιολογικό στη μύτη για ένα απλό συνάχι. Για σκέψου να του χώνεις διάφορα στο μάτι που πονάει.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ξαναμίλησα με τον γιατρό για να διευκρινίσω κάποια πράγματα σχετικά με την εφαρμογή της αλοιφής. Σε αυτό το τηλεφώνημα ανακάλυψα ότι το παιδί μου αυτή την στιγμή δε βλέπει καθόλου από το ένα μάτι. Συγκεκριμένα ο γιατρός μου είπε ότι το πιθανότερο είναι να βλέπει σκιές. Κάνουμε το πρώτο σκέλος της θεραπείας ουσιαστικά για να κλείσει η πληγή του έρπητα. Στη συνέχεια μένει η ουλή και η θολούρα που προκαλεί στην όραση. Υπάρχει νέα θεραπεία που στοχεύει στην εξάλειψη της ουλής ώστε στην συνέχεια να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η όρασή του και αν θα την ανακτήσει στο 100%…..

………………….

Το μόριο ‘’αν’’ δηλώνει:

α) μία υπόθεση, η οποία αναφέρεται σαφώς ή λανθάνει ή υπονοείται

β) κάτι που εξαρτάται από περιστάσεις ή προϋποθέσεις ή όρους

γ) το αμφίβολο και ακαθόριστο νόημα μιας πράξης ή μιας ενέργειας

Έτσι το μόριο ‘’αν’’ διακρίνεται σε

α) υποθετικό

β) δυνητικό

γ) αοριστολογικό

δ) ερωτηματικό (σπάνια)

Η δύναμη αυτού του υποθετικού μορίου είναι ισοπεδωτική. Ενώ δεν δηλώνει μία σίγουρη κατάσταση, το αντίθετο θα έλεγα, οι συνειρμοί που προκαλεί μπορούν να σε στείλουν στην κόλαση. Το ‘’έχασα τη γη κάτω απ’ τα πόδια μου’’ δεν ξέρω να φτάνει για να περιγράψει το συναίσθημα.

Ξεκινούμε την θεραπεία από Τετάρτη λοιπόν. Περνάει μία εφιαλτική νύχτα κατά την διάρκεια της οποίας προσπαθούμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον με τον άνδρα μου και η προσπάθεια είναι φανερή. Δεν πιάνει τόπο γιατί απλώς ο ένας δεν θέλει να αφήσει τον άλλον να τον δει να καταρρέει.

Πέμπτη απόγευμα ξανά στον γιατρό. Έχουμε καλά νέα επιτέλους διότι το παιδί αντέδρασε πολύ θετικά στην θεραπεία το οποίο είναι πολύ καλό διότι θα μπορούσε να χρειάζεται άλλο φάρμακο και εντωμεταξύ η ζημιά να γίνεται. Μάλιστα τα αποτελέσματα ήταν προφανώς εντυπωσιακά για 2 μέρες θεραπείας. Ο γιατρός τόλμησε να πει πως πιστεύει ότι τελικά το παιδί θα δει κανονικά.

Εντωμεταξύ φίλοι κίνησαν Θεούς και δαίμονες για να δούμε κι άλλους γιατρούς και να πάρουμε κι άλλη γνώμη. Έτσι Παρασκευή πρωί με βρήκε και στο Παίδων ελπίζοντας να πάρω την ίδια θετική γνωμάτευση. Έτσι κι έγινε. Αμέσως μετά, τρίτος γιατρός στο Ιατρικό Αθηνών, στον οποίο μας παρέπεμψε ο παιδοφθαλμίατρος διότι θα έλειπε την Παρασκευή και θα ήθελε κάποιος συνάδελφος να μας δει για να είμαστε σίγουροι ότι συνεχίζουμε καλά. Τα ίδια κι εκείνος.

Θέλω να σου πω για τον έρπητα του ματιού γιατί μπορεί να μην τον έχεις υπόψη σου όπως δεν τον είχα κι εγώ. Θέλω να προσέχεις εάν μόνο το ένα μάτι του παιδιού σου κοκκινίσει ξαφνικά και δεν έχει τσίμπλες είναι πάρα πολύ πιθανό να έχει κάτι τέτοιο. Μην το αμελήσεις και βρες παιδοφθαλμίατρο, όχι απλό οφθαλμίατρο. Πλέον όλες οι ειδικότητες υπάρχουν και με εξειδίκευση σε παιδιά. Να και κάτι που επίσης δεν είχα υπόψη μου. Να ξέρεις, όπως με ενημέρωσε ο γιατρός μου και μου επιβεβαίωσαν στο Παίδων, ότι ο έρπητας του ματιού δεν κολλάει. Μη βιαστείς να κρίνεις γιατί κι εγώ έτσι έκανα μέχρι που μου το επιβεβαίωσαν. Συγκεκριμένα, δε μπορούμε να ισχυριστούμε ότι κολλάει ένας ιός που τον έχουμε όλοι μας. Εάν κολλούσε όπως η ίωση, τότε θα είχαμε όλοι ταυτόχρονα  έρπητα. Ο λόγος που εκδηλώνεται στον έναν και όχι στον άλλο δεν είναι ακόμη γνωστός. Αν λέγαμε ότι το κόλλησε, είναι πολύ πιο πιθανό να το μεταδώσουν οι γονείς, παρά οποιοσδήποτε άλλος εφόσον ο έρπητας του ματιού δε μπορεί να μεταδοθεί με επαφή. Γι’ αυτό και δε μεταδίδεται ποτέ στο άλλο μάτι. Υπάρχουν όμως σοβαρές πιθανότητες εφόσον εκδηλώθηκε μια φορά, να εκδηλωθεί ξανά αργότερα όπως ακριβώς κάνει και ο έρπητας στα χείλη. Να έχεις υπόψη σου επίσης ότι ένα παιδάκι όταν δε βλέπει από το ένα μάτι είναι απίθανο να σου το πει. Τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται τι θα πει να μη βλέπεις από το ένα μάτι ή να μη βλέπεις καθαρά.

Εμείς έχουμε μέλλον με τη θεραπεία μας και ελπίζω όχι μεγάλο. Ελπίζω σήμερα που θα πάμε ξανά στο γιατρό να μου πει πως έγινε θαύμα και έχει κλείσει η πληγή και έχει εξαφανιστεί η ουλή και το παιδί βλέπει. ΄Οπως και να ‘χει εγώ πιστεύω, τώρα, ότι όλα θα πάνε καλά. Σήμερα επιστρέψαμε και στον παιδικό σταθμό αφού δεν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει άλλο παιδάκι και συνεχίζουμε την θεραπεία μας.

Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναγράψω κάτι λυπηρό. Η αλήθεια είναι ότι γυρνώντας πίσω σκέφτομαι μήπως υπερέβαλλα στις αντιδράσεις μου. Από την άλλη πέρασα μια μεγάλη λαχτάρα και δεν ξέρω αν θα μπορούσα να μην το δείξω. Προσπαθώ να ακολουθώ στη ζωή μου το εξής: μπορείς να πας όπου θέλεις, αλλά μην πηγαίνεις εκεί που είναι οι ενοχές. Έτσι προσπαθώ να μην σκέφτομαι τι θα γινόταν αν είχα πάει το παιδί κατευθείαν στον παιδίατρό μου. Προσπαθώ να με πείσω πως δεν θα μπορούσα να είχα προβλέψει αυτό που έγινε. Ο λόγος που έγραψα το ποστ αυτό είναι απλώς για να σε ενημερώσω ότι μια απλή κοκκινίλα στο μάτι μπορεί να είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό.

See ya

Πι.Ες. Άντζελα – συμπεθέρα μου να μην ξεχάσεις να πεις στη νύφη μου όταν κοκκινίζει το μάτι του παιδιού μου στο μέλλον που η μανούλα θα ξεχνάει, να θυμάται να του βάζει zovirax και σταγόνες! Ευχαριστώ για την συμπαράσταση.

Πι.Ες.2 καταλαβαίνεις ότι για ένα διάστημα θα είμαι λίγο ευαίσθητη σε εκφράσεις όπως ‘’με μάτιαξαν’’ και ‘’φάτε μάτια ψάρια’’ ή σε φαγητά όπως ‘’αυγά μάτια’’ (#denallazeioanthropos)

Πι.Ες.3 Ναι θα ασχοληθώ με τον γιατρό που μου χορήγησε κορτιζόνη, μόλις γίνει καλά το παιδί μου. Ασφαλώς και θέλω να βεβαιωθώ ότι δεν θα το ξανακάνει.

Πι.Ες.3 Αν ψάχνεις παιδοφθαλμίατρο ευχαρίστως να σου δώσω τα στοιχεία του δικού μας. Είναι εξαιρετικός και πολύ καλός με τα παιδιά.

Πι.Ες.4 Φίλη μου Χριστίνα ή Κιτίνα όπως σε λέει ο Μπιλάκος δε με πειράζει που με ”ανάγκασες” να σε αναφέρω ονομαστικά στο ποστ αυτό γιατί πιστεύω πως ο καθένας μας δικαιούται το τέταρτο της δημοσιότητάς του! Πόσο μάλλον εσύ ΦΙΛΗ ΜΟΥ, ΗΡΩΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΕΝΩ ΕΙΧΕΣ ΠΙΕΙ 32 ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΦΑΓΑΜΕ ΚΛΗΣΗ, ΠΟΥ ΜΕ ΚΕΡΑΣΕΣ ΚΑΦΕ, ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΣΥ ΠΗΓΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΟΥΝΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΣΕ ΤΡΑΚΑΡΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΠΑΡΜΕΝΟΙ, ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΑ CELICA ΤΟΥ ’90 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΠΑΡΚΑΡΕΙΣ ΤΗ ΜΑΟΥΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΧΑΡΕΙ! ! ! ! Santa Cristina!!!

41 Responses to "Έρπητας ματιού. Σίγουρα καλύτερα να σου βγει το όνομα…"

Έχω πάθει σοκ και λυπάμαι πάρα πολύ που το περάσατε αυτό! Δεν θέλω καν να φανταστώ τι φρίκη τράβηξες. Ελπίζω να περάσει γρήγορα όλη η ιστορία και να μείνει μόνο μια κακή ανάμνηση! Απ΄ότι έχω καταλάβει ο Billy the kid είναι μαχητής μεγάλος ! Περαστικά σας ξανά !

Σ’ ευχαριστώ Δαφνούλα μου. Κανένα παιδάκι να μην το περάσει εύχομαι! Να ‘ναι όλα καλά και χαρούμενα!

φιλάκια πολλά

Κοριτσι μου περαστικα.Μην αφησεις τον καιρο να περασει.Κανε κατι για τον γιατρο αμεσα.Δεν ειχαμε ξανακουσει για αυτο.Εχουν παθει πεφυκιτιδα μερικες φορες τα παιδια αλλα ειχα παει πρωτα στον παιδιατρο.Ο δικος σου δειχνει αρκετα ενημερωμενος.Να τον εμπιστευεσαι.Ελπιζω συντομα να μας πεις καλα νεα για το αγορακι σου.

Έχεις δίκαιο, θα κάνω ότι μπορώ πραγματικά. Κι εγώ το ίδιο σοκ έπαθα όταν έμαθα ότι υπάρχει αυτό το πράγμα. Και τι φταίει ένα παιδάκι 2μιση χρονών να τα τραβάει αυτά! Έχουμε καλά νέα και από τον γιατρό σήμερα. Μας έδωσε πολύ κουράγιο, είμαστε σε πολύ καλό στάδιο και προχωράμε.
Ευχαριστώ πολύ!
φιλάκια πολλά

Ελπίζω και εύχομαι πρώτα απ΄όλα να πάνε όλα καλά με τη θεραπεία του μικρούλη. Και όταν με το καλό τελειώσει αυτή η ιστορία μη ξεχάσεις να ρίξεις ένα καλό ξέ..σμα στον ανεκδιήγητο “γιατρό”, γιατί όχι μόνο δεν διέγνωσε σωστά το περιστατικό αλλά το επιδείνωσε σε τέτοιο σημείο ώστε ο Billάκος να φτάσει να κινδυνεύει να χάσει την όρασή του!!!;;;;; Δεν υπάρχουν λόγια τα έχω πάρει κι εγώ κανονικά και συμπάσχω μαζί σου!!! Όλες μου οι ευχές για πλήρη ανάρρωση είναι μαζί σας!!!!

Σ’ ευχαριστώ Αναστασία μου πολύ για τις ευχές σου. Είναι φοβερό αλλά παρόλο που δεν σας ξέρω όλες σας προσωπικά, οι ευχές σας μου δίνουν μεγάλη χαρά!
Να ‘σαι καλά και να προσέχουμε τα παιδάκι μας!

φιλάκια

Περαστικά και think positive. Περιττό να σου πω ότι μου έχει σηκωθεί η τρίχα και σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση αφού ούτε κι εγώ ήξερα για τον έρπητα ματιού και πόσο επικίνδυνος είναι. Φιλάκι στον billy.

Ελένη μου σ’ευχαριστώ, να είσαι καλά και να προσέχεις κι εσύ τα αγγελούδια σου!
φιλάκια πολλά!

Εγκληματική αμέλεια…μια ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι το να “πέσεις” σε καλό γιατρό, είναι πλέον θέμα τύχης…
Την προπερασμένη βδομάδα είχαμε και εμείς με την Ίριδα (όνομα και πράγμα)..ένα δυσάρεστο περιστατικό με το μάτι της που είναι 3 ετών, ήθελε να κοιμηθεί μ’ ένα μολύβι που της χάρισαν που έμοιαζε με ραβδάκι νεραίδας (έχει μανία με τις νεράιδες) και κατά τις 12 ακούσαμε ουρλιαχτά, είχε μπει η μύτη του μολυβιού στο μάτι…αμέσως έτρεξε ο πατέρας της στο Ιατρικό κέντρο που είναι Αχαρνών για να διαπιστώσουν οι γιατροί ότι είχε σχιστεί ο αμφλιστρωιδής χυτώνας… δεν θα επεκταθώ…σου φτάνουν τα δικά σου…σήμερα μετά από την θεραπεία, μας είπε ο γιατρός ότι το μάτι είναι καλά…
Θα γίνει καλά ο Μπιλάκος σου, γιατί στα παιδιά οι θεραπείες είναι πολύ αποτελεσματικές, φυσικά όταν είναι οι σωστές…
Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι γρήγορα να τελειώσει το μαρτύριο σας και εύχομαι σε όλες τις μανούλες…καλή τύχη με τους γιατρούς…
Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση, κάτι παραπάνω από πολίτιμη….
ΑΦιλάκια σε όλη την οικογένεια! 🙂

Ανατρίχιασα μαγισσούλα μου και με τα δικά σας! τι πήγε να πάθει το παιδάκι στα καλά καθούμενα…Μια στιγμή αρκεί τελικά, μόλις γυρίσουμε το κεφάλι μας για να γίνει το κακό… είναι τρομερό πράγμα ρε παιδί μου.
Εύχομαι περαστικά και στην Ιριδούλα, να είναι καλά και να προσέχει.
Ευχαριστώ πολύ καλή μου Αιναφετς, θα πάμε καλά το πιστεύω, ο γιατρός σήμερα μας είπε τα καλύτερα. Ευτυχώς τα παιδάκια όντως αντιδρούν καλά στις θεραπείες κι έχουν πιο γρήγορους ρυθμούς ανάρρωσης.

ΑΦ ΑΦ από όλους μας!

Έχω σοκαριστεί! Σας εύχομαι να περάσει πολύ πολύ γρήγορα, και να μην αφήσει τίποτα πίσω του! Πολύ καλά έκανες και δημοσίευσες την ιστορία να ενημερωθούμε όλες μανούλες.
Και εμείς έχουμε από κούνιας πρόβλημα με τα μάτια αλλά απλά υπεφυκίτιδες, αλλες φορές σοβαρές άλλες όχι. Το Tobradex το έχουμε στο συρτάρι μας σφραγισμένο έτοιμο για την επόμενη… το ότι θα μπορούσε να κάνει τέτοιο πράγμα δεν μου περνούσε ποτέ από το μυαλό μου. Και πάλι περαστικά και ψυχραιμία…

πι.ες. Να του πεις του πρώτου να το σκίσει το πτυχίο του. Η αποστειρμένη γιατρουδάρα….

Ευχαριστώ πολύ! Ξέρω πως όλες οι μάνες με τέτοιες ιστορίες ανατριχιάζουμε. Εύχομαι κι εγώ να μην σου χρειαστεί ποτέ ούτε το tobradex ούτε κανένα άλλο κολλύριο.

Φιλιά πολλά!

Επειδή έχω γεννηθεί με ιδιαιτερότητα στο δεξί μου μάτι, κι επειδή η μητέρα μου όταν ήμουν μικρή και είχα πάθει μόλυνση, ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού μου το τραυμάτισε ανεπανόρθωτα βάζοντας μου λάθος κολλύριο, θέλω να σου πω ότι αυτό που έγινε ήταν ένα καλό μάθημα για να παίρνεις εξαρχής δεύτερη γνώμη και να εμπιστεύεσαι πρώτα κάποιον παιδίατρο. Εύχομαι να αναρρώσετε γρήγορα και να γίνεται καλά όπως πρώτα. Καληνύχτα!

Έχεις πολύ δίκαιο Ελένη. Την επόμενη κιόλας που το έψαξα στο internet άρχισα να ρωτάω τον γιατρό διάφορα κουλά που βρήκα. Κι εκείνος μου είπε ότι δεν τον πειράζει καθόλου γιατί μια φορά δεν το έψαξα όσο έπρεπε και το πλήρωσα ακριβά. Προς γνώση και συμμόρφωση!

Ευχαριστώ πολύ!!
Τα φιλιά μου!

Αχ, ρε κοριτσάκι τι έπαθες. Αλλά κυρίως τι έπαθε το μικρό! Εύχομαι να παν όλα καλά και το συντομότερο δυνατό να τελειώσει μια για πάντα η ταλαιπωρία του μικρούλη. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο του. Εδώ, έναν έρπη βγάζω στα χείλη αραιά και που και μέχρι να μου φύγει εντελώς βλέπω και παθαίνω!
Και πολύ καλά κάνεις και αποφεύγεις να σκέφτεσαι ενοχικά. Έτσι και αλλιώς δεν βοηθάει σε τίποτα αυτό. Οι επιλογές που κάνουμε όλοι οι γονείς για τα παιδιά μας είτε σωστές είτε λάθος παίρνονται πάντα με γνώμονα το καλό τους. Και αυτό είναι εξάλλου και το μεγαλύτερο “φορτίο” του κάθε γονιού.
Καλή δύναμη σε όλους σας.

Ευχαριστώ πολύ Δέσποινά μου. Έτσι είναι όντως, πρέπει να αποφασίζουμε εμείς κάθε στιγμή για τα παιδιά μας και να ευχόμαστε πάντα ότι δεν πήραμε τη λάθος απόφαση. Μακάρι να παίρνουμε πάντα τις σωστές αποφάσεις όλοι!

Σε φιλώ!

Ευάκι μου έχω γίνει έξαλλη με αυτά που διάβασα….έξαλλη με αυτό που θα μπορούσε να συμβεί στο παιδί από την ελαφρομυαλιά του Κατακουζηνού που μόνο το antibacterial τον μάρανε και όχι να βγάλει καμιά γνωμάτευση σωστή…Τελόσπαντων, ας γίνει καλά το παιδί πρώτα και μετά σιγύρισε τον όπως μόνο εσύ ξέρεις.
Περαστικά σας μωρό μου και πολλά φιλιά.

Αχ βρε κοριτσάκι μου εσύ να είσαι ήρεμη μη τα διαβάζεις αυτά! Μη μου συγχίζεσαι! Ευχαριστώ πολύ! Θα τον τακτοποιήσω σίγουρα. Μακάρι να τελειώσουμε αισίως, μετά την σημερινή επίσκεψη στον γιατρό πιστεύω θα γίνει! Φιλάκια πολλά!

Πι.Ες. πως είσαι;;; έτοιμη;;

Μακάρι Ευάκι μου, μακάρι, γιατί δε τολμώ να φανταστώ πως νιώθει και το μικρό και εσύ…
Εγώ ετοιμάζομαι, αν και έχω ψιλοφρικάρει, δε στο κρύβω! Το μόνο που σκέφτομαι είναι πως πρόκειται απλά για μια μέρα και θα περάσει, οπότε κάπως την παλεύω. Πάρε με αν ανέβεις, δεν έχω σκοπό να κάνω σαραντίσματα και αηδίες, αν είμαι καλά να σε δω.
Επίσης έχω και τον πατέρα μου σοβαρά στην Εντατική εδώ και 20 μέρες , έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και δε μπορεί να συνέλθει γιατί τα πνευμόνια του από το τσιγάρο είναι χάλια.

Σοβαρά ρε κοριτσάκι μου; Περαστικά ρε συ τι σας έτυχε τώρα μαζί με τη γέννα! Πότε είναι η ημερομηνία σου δε θυμάμαι, πες μου να το σημειώσω. Θα πάνε όλα καλά, μη φοβάσαι, δηλαδή είναι λίγο μάταιο να σου λέω να μη φοβάσαι, λογικό είναι απλά είναι όπως το λες. Είναι μια μέρα και περνάει πάρα πολύ γρήγορα. Είναι μια πολύ ωραία μέρα όμως: τι θα κάνεις σήμερα; Λέω να γεννήσω κανα παιδί! Φανταστικό! Ο άλλος άντε να πιει κανέναν καφέ, αλλά εσύ κάνεις ένα παιδί!
Πρόσεχε.

Να κόψω το κάπνισμα δηλαδή;

Μαρή κόψε το κάπνισμα γιατί την έχω ακούσει στέρεο σου λέω..Πέτυχε η εγχείρηση, η καρδιά του είναι καινούρια και εκείνος κοντεύει να πεθάνει γιατί δε μπορεί να αναπνεύσει!
Η τελική μου είναι 1/11 αλλά ο ντόκτορ είπε πριν 2 βδομάδες ότι ο τράχηλος κόντυνε πολύ (2,3 εκ) και να κάτσω στα αυγά μου για να καβατζώσω τις 37 εβδομάδες, μην έχουμε τρεχάματα. Εγώ όπως σωστά θα μαντέψεις δεν έχω βάλει κώλο κάτω και με βλέπω να πηγαίνω κανένα βράδυ για κατούρημα μισοκοιμισμένη και να βγάλω κανένα παιδί.
Κατά τ’αλλα παίζει να έχω γεννήσει σε κάνα 2 βδομάδες γιατί κοντεύω να βάλω το χέρι μου μέσα στο απαυτό μου να το τραβήξω έξω, διότι αν τον αφήσω λίγο ακόμα, θα μου σπάσει το δεξί πλευρό, θα μου ξηλώσει την σπλήνα και θα μου στείλει το στομάχι να το βγάλω από το στόμα. Εγώ δεν κουβαλώ παιδί, τον Damien από το The Omen κουβαλάω. Αυτά τα λίγα
Πάρε ένα σβουριχτό φιλί και δώσε και ένα στον Μπιλάκο. ΣΜΟΥΤΣΣΣΣΣΣΣ

Μαλάκα καπνίζω 2 τσιγάρα τη μέρα μέσο όρο. Στην εγκυμοσύνη δεν κάπνιζα σχεδόν καθόλου, μπορεί και 2 την εβδομάδα και αν (#pestenamefate). Αλλά στο θηλασμό….!!!! Ε, ρε γλέντια!!!! Τι καταπίεση τράβηξα δε λέγεται. Αν γινόταν θα ήθελα να καπνίζω ταυτόχρονα και με τα δέκα δάχτυλα. Με είχε πιάσει τρελλή μανία. Δεν το έκανα εννοείται αλλά ήταν ψυχολογικό προφανώς. Γιατί άμα κάπνιζα αναγκαστικά, θα έπρεπε κάποιος άλλος να ασχολείται με το μωρό για 10 λεπτά!!!

Κοίτα μην το βγάζεις στην τουαλέτα γιατί θα είσαι η πρώτη γυναίκα που γέννησε αντί να χέσει. Θα γίνεις γνωστή σε όλο τον κόσμο αλλά το παιδί θα σου το κρατάει μια ζωή ;-p

Πρόσεχε ρε βλάκα κάτσε στ’ αυγά σου,
θα σε πάρω μόλις μπορέσω..μουτς

Τί τραβηξατε στα καλά καθούμενα! Χίλια περαστικά σας εύχομαι!

Ελίζα φίλη μου από μακριά σ’ ευχαριστώ πολύ! Όλα θα πάνε καλά το πιστεύω πια.
Φιλιά σε όλους σας!

Θυμώνω πάρα πολύ όταν μερικοί άνθρωποι και δη επιστήμονες-γιατροί φέρονται με ανευθυνότητα, και ιδίως σε περιπτώσεις παιδιών. Είναι, το λιγότερο, εγκληματικό και καλά θα κάνεις να ασχοληθείς μαζί του, ώστε να μην το ξανακάνει και σε άλλο παιδάκι. Εύχομαι από καρδιάς να αποδώσει η θεραπεία σας και να μην έχει προκληθεί βλάβη στο ματάκι του παιδιού. Αν διαβάζεις το blog μου θα ξέρεις πόση ευαισθησία έχω σε θέμα όρασης παιδιού, λόγω δικών μας προβλημάτων όρασης, και μπορώ να σου πω πως νιώθω απόλυτα την αγωνία σου. Σου στέλνω λοιπόν όλη μου τη θετική ενέργεια και περιμένω να ακούσω σύντομα ευχάριστα! Σε φιλώ!

Τα ξέρω και τα δικά σας Χρύσα μου και ντρέπομαι που όταν τα διάβαζα δε μπορούσα να ταυτιστώ και ένιωθα ότι είναι κάτι ”μακριά” από ‘μένα. Ευτυχώς το παιδάκι σας πάει καλά. Εδώ που τα λέμε κι ο δικός μου πηγαίνει αρκετά συχνά κοντά στην τηλεόραση. Αναγκάζομαι συνέχεια να του φωνάζω να πάει πιο πίσω. Πηγαίνει πίσω αλλά τώρα μου έχει μπει η ιδέα. Ο γιατρός μας χθες μας είπε πως ούτως ή άλλως σε ένα μήνα περίπου θα πρέπει να τον εξετάσει κανονικά, και τα δύο μάτια για να αρχίσουμε να βλέπουμε τι συμβαίνει με την όραση και πόσο βλέπει. Προς το παρόν όμως πηγαίνουμε όσο καλύτερα θα μπορούσαμε να πάμε, είναι πολύ ευχαριστημένος με την εξέλιξη και συνεχίζουμε θεραπεία.
Σ’ ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση είναι πολύ σημαντικό για ‘μένα.

φιλιά πολλά!

Έχω ξανακούσει για τον έρπη ματιού και το πόσο επικίνδυνος είναι και πολύ στεναχωρέθηκα τώρα! Και θύμωσα με τον γιατρό που σας ξεπέταξε και που τελικά έκανε λάθος, βάζοντας σε κίνδυνο την όραση του παιδιού! Τέλος πάντων, τώρα προέχει η θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσετε, για να μην πονάει το ματάκι και για να αποκατασταθεί η όρασή του πλήρως. Να μας λες νέα σας γιατί μπορεί να μην γνωριζόμαστε από κοντά, αλλά σας νιώθουμε πολύ κοντά μας.
Περαστικά στον μικρό και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, βάλε και τον γιατρό και το antibacterial του στη θέση που τους αξίζει! Μπράβο στην φίλη “κιτίνα” που σου στάθηκε τόσο πολύ!

Μαρία μου σ’ ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να σας αγχώσω γιατί ξέρω ότι όλες μάνες είστε και περνάτε πολλά. Αλλά δε γινόταν να μη γράψω γι’ αυτό μόνο και μόνο για να ενημερώσω. Η συμπαράσταση όμως είναι κάτι φοβερό, όντως δε γνωριζόμαστε από κοντά αλλά τελικά γνωριζόμαστε μερικές φορές πιο πολύ απ’ όσο ξέρουμε τους φίλους μας.
Η θεραπεία πάει πάρα πολύ καλά, η πληγή έχει κλείσει πολύ γρήγορα και συνεχίζουμε γιατί έχουμε δρόμο μπροστά μας με την ουλή.

φιλιά πολλά, ευχαριστώ!

αυτές είναι φίλες! Μπραβο ρε Χριστινακι…

όσο για το ματάκι … θινκ ποζιτιβ…δεν μπορουσες να ξερεις,εκανες ο,τι πιο σωστό θεώρησες εκείνη τη στιγμή δεδομένης της κατάστασης και του αγχους.
Όλα θα πάνε καλά!
Καπου διάβασα οτι κι από στρες μπορει να εκδηλωθει ((οπως καλη ωρα ο επιχηλιος ‘βγαινει’ μετα απο κρυφο πυρετο,καποια στεναχωρια κλπ) … ισως ολη αυτη η ‘αλλαγη’ στην καθημερινοτητα του με τον παιδικο επισης να το βοηθησε να εκδηλωθει…ολα τα παιδακια με τον εναν η τον αλλον τροπο στρεσαρονται στην αρχη αρκετα….δεν ξερω.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΚΟΛΛΗΤΕ

Ναι το ρώτησα κι αυτό στον γιατρό γιατί μου το ανέφερε η φαρμακοποιός που πήρα τη zovirax. Η αλήθεια είναι ότι στρεσογόνες καταστάσεις βοηθούν τον έρπη κατά την εκδήλωσή του αλλά αποτελούν μόνο την αφορμή. Αν είναι να βγει θα βγει και χωρίς αυτές. Έτσι τουλάχιστον μου είπε ο γιατρός γιατί κι εγώ έψαχνα να βρω την αιτία, μήπως έκανα κάτι που τον πείραξε, μήπως πρέπει να σταματήσουμε τον παιδικό, τι να πω είχα τρελλαθεί..

Φιλάκια Αντανό!!!

δεν θα σου πω τίποτα άλλο, μόνο γρήγορα περαστικά!!! ο Billy παρότι δεν τον ξέρω προσωπικά, μου δίνει την αίσθηση οτι είναι από αυτούς τους τυχερούς ανθρώπους που δεν τους συμβαίνει τίποτα “πολύ κακό”! So don’t worry μάνα, μετά από 1-2 βδομάδες θα το θυμάσαι κι αυτό και θα είναι πια πίσω σου! Φιλιά από όλη την οικογένεια και αγωνιστικούς χαιρετισμούς από το Γιάννο.

Τι γλυκό αυτό που έγραψες! Ο Billy είναι από τους τυχερούς που δεν τους συμβαίνει τίποτα! Σ’ευχαριστώ πάρα πολύ! Να μου φιλήσεις τον Γιάννο μακάρι να τελειώσει γρήγορα αυτή η ιστορία να πιούμε τσίπουρα στο Βόλο!

Κοριτσάκι μου περαστικά…Τα μάθαινα τα νέα σας και σας σκεφτόμουν..Ήθελα να σε πάρω τηλέφωνο αλλά πρώτα να περάσει η καταιγίδα..Πως πονάει το μάτι Χριστέ μου. Ένα μήνα αλλεργία είχα το καλοκαίρι με επισκέψεις σε δύο οφθαλμίατρους, ένα τόνο φάρμακα και τα έπαιξα/!! Φαντάζομαι το μωρό!!!! Μην ανησυχείς, όλα θα περάσουν. Ο Billy είναι δυνατός!!!!!!!

Ευχαριστώ πολύ Μαργαρίτα μου! Κι εγώ μαθαίνω τα δικά σας, θέλω πολύ να τον δω το μικρό. Τι να πω, ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά αλλά πήρα μεγάλη τρομάρα. Τώρα άντε να του κρατήσω μούτρα, ότι θέλει μας κάνει!

Δεν μπορώ να γράψω τίποτα, έχω κυριολεκτικά σοκαριστεί. Θα σε πάρω τηλέφωνο να τα πούμε, να βρίσουμε μαζί το μύδι του ταμείου μας το οποίο ναι είναι καλό αλλά οι γιατροί που συνεργάζεται είναι στην πλειοψηφια τους, για τον λούτσο, να μου πείς τί κάνει ο Μπίλυ να βγάλεις ότι έχεις μέσα σου (με το στανιό) κάτι σαν ξερατό φαντάσου κλπ. Τί “περαστικά” και “γρήγορη ανάρρωση” και αμερικανιά “hang in there” να σου πω, δεν έχω πραγματικά λόγια, δεν ξέρω τι να πω γιατί θα είναι πολύ λίγο.Μακάρι ο μικρός να γίνει γρήγορα καλά κι αν ποτέ πάθω μία απ’ τις γνωστές μου τσίρλες, να μου πείς που έχει κρεμασμένο το πτυχίο του ο μκας ο Γιακούμπ που σας έδωσε κορτιζόνη, να πάω να το χέσω σιχτίρ νευρίασα!

Να τσακιστείς να ρθεις να μου κρατήσεις το χέρι κι εγώ να μυξοκλαίω! Ήθελα να σε πάρω κι εγώ να στα πω πρώτο χέρι αλλά που κουράγιο. Πήγα κι ήρθα σου λέω. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα κι έπρεπε να δράσουμε οπότε μετά μας έμεινε τέτοια ένταση που δεν ξέραμε πως να ηρεμήσουμε. Τι άλλο να πάθω πια να με λυπηθείς!!!
Τι να σου κάνω που σ’ έχω αγαπήσει τώρα τρελλή.

Θα μιλήσουμε να σου τα πω αναλυτικά, ευτυχώς πάμε πολύ καλά με τη θεραπεία, έχουμε δρόμο βέβαια αλλά το γεγονός ότι είναι τόσο μικρός βοηθάει γιατί έχουν άλλους ρυθμούς επούλωσης τα νήπια. Βρήκε το κέφι του το παιδάκι ρε συ γιατί άρχισε να κοιμάται το βράδυ και προφανώς δεν πονάει πια.

ματς μουτς

Κουράγιο και περαστικά στο πλασματάκι σου!
Δεν τολμάω να φανταστώ τι φρίκη περάσατε (αν και τώρα, με το δικό μου 9 ημερών, νομίζω μπορώ να καταλάβω…)

ΓΕΝΝΗΣΕΣ!!! Αχ, κοριτσάκι μου, ούτε κατάλαβα πως πέρασαν οι μέρες με την ιστορία αυτή που μας έκατσε! Να σου ζήσει, να είσαι καλά και βλέπω ότι είσαι αφού με 9ημερών παιδάκι, μπορείς και διαβάζεις blogs! Είσαι θεά. Να’ σαι καλά, σ’ ευχαριστώ και να ξεκουράζεσαι όσο μπορείς!

φιλιά πολλά

Πραγματικά ένοιωσα την αγωνία σου. Εύχομαι πραγματικά μέσα από την καρδιά μου να επανέλθει 100% το παιδάκι σου.
Τι έγινε τελικά με αυτόν τον “γιατρό”;;

..Ξέρω ακριβώς τί τραβάει ο μικρούλης σου κορίτσι… εγώ έχω ακριβώς το ίδιο από τα 18 μου…. Θα ήθελα πολύ να μιλήσουμε, να αλλάξουμε γνώμες, για γιατρούς κοκ

ΒΤW αυτό με την κορτιζόνη έγινε και σε μένα γιατί ο γιατρός ο πρώτος διέγνωσε αλλεργική επιπεφυκίτιδα….!

ξέρω ακριβώς τί περνάς γιατί έχω και εγώ βγάλει έρπη στον κερατοειδή… θα ήθελα πολύ να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε γνώμες για γιατρούς, θεραπεία κοκ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

γράψε το mail σου και θα λαμβάνεις τα posts πριβέ ;-)

Join 1,649 other followers

Με φωνάζουνε Τζίνι

Με φωνάζουνε Τζίνι

Kill Bill

Ιστορία γέννας Μέρος 1ο

Ιστορία γέννας Μέρος 2ο

Πρόγραμμα βρέφους: The Baby Daily!

happy baby daily

λίστα εγκυμοσύνης

οι τύποι της μαμάς

ωραία ήταν στις γειτονιές!!

Ψηφιακές Γειτονιές

κάνε τη ζωή σου εύκολη!

μπαμ! πρωτότυπα διαφορετικά προσκλητήρια

μπαμ! προσκλητήρια γάμου - βάπτισης

ένα ίσον κανένα???…δε νομίζω! η απάντηση μιας μαμάς με 3 παιδιά:

ένα ίσον κανένα??? ..δε νομίζω….

σου προτείνω να διαβάσεις:

μπεμπάκο! του Χρήστου Παπαναστασίου

ημερολόγιο εγκυμοσύνης από έναν μπαμπά!

%d bloggers like this: