γονείς με κολικούς

Πες μου πώς το λύνεις! …αστυνόμος Σάϊνης…

Posted on: June 23, 2011

by: φουλ τάϊμ μαμ!

Κι εκεί που νομίζεις ότι θα προλάβεις να κλείσεις την πόρτα,τσουπ! χώνεται και μπαίνει μέσα στο μπάνιο.Εκεί που τρέχεις να μαζέψεις τον αναπτήρα,τα τσιγάρα,τα χαρτάκια τον καπνό (έχουμε και πολλά περιφερειακά!) το τασάκι,τα σπίρτα, το φιδάκι, τα αγαπημένα κοχυλάκια μου …απ’το τραπέζι στον κήπο νάτος πετιέται,έρχεται από δέκα μέτρα μακρυά σαν αίλουρος και προλαβαίνει απλώνει το χερ(ουκλ)άκι του και αρπάζει ό,τι προλάβει…όλα όσα δεν του επιτρέπουμε να πιάσει είναι σε πρώτη ζήτηση-επιθυμία.Το ίδιο και με τον πάγκο και το τραπέζι της κουζίνας,μαχαίρια,πιάτα,λες δεν θα το φτάσει και τσουπ! τεντώνεται μια! και ωσάν δεύτερος αστυνόμος Σαϊνης (εμπρός καλό μου χεράκι!!) το γραπώνει! πιο πολύ γιατί με βλέπει να το χρησιμοποιώ και του το απαγορεύω να το πιάσει παρά γιατί το θέλει.

Σε γενικές ΄γραμμές δεν του έχουμε πει όχι και σε πολλά πράγματα, γιατί είμαστε υπέρ του ότι, καλό είναι κάποια μη επικίνδυνα πράγματα να τα πιάσει,να τα επεξεργαστεί,πάντα υπό στενή παρακολούθηση! κι όντως το πιάνει από δω, το πιάνει από κει και μετά το αφήνει και μη σου πω ότι δεν ξανασχολείται κιόλας.Απ’τη στιγμή που είμαστε παρόντες και τον βλέπω μπορώ και να αντιδράσω και δεν μπόρώ την υπερβολή (σε τίποτα).

Θυμάμαι να έχουμε βγει για φαγητό παρέα καλή ώρα με τρία άλλα ζευγάρια , τα δύο είχαν παιδί.Τεσσάρων μηνών περίπου ο Δαμιανός στο καροτσάκι του πολιτισμένος,σε φάση λίγο πριν το γάλα και ύπνο (ναι ήταν μια από τις φορές που τον κοιμήσαμε στο καρότσι για να βγούμε κι εμείς λίγο έξω).Του δίνω λοιπόν σε μια φάση γκρινιας τον μπλε bic του μπαμπά του, τον οποίο βάζει κατευθείαν στο στόμα του…Σε, ντε τε, πετάγεται ωρυόμενη από απέναντί μου διαγώνια η μια κοπέλα (μητέρα ενός αγοριού τότε 2 ετών και κάτι) ”’του δίνεις αναπτήρα στα χέρια του?”…. ”ναι”, της απαντάω…”είμαι εδώ δίπλα του και τον βλέπω όμως” και γυρνάει από την άλλη με ύφος αποδοκιμασίας.Καλά βρε χρυσή μου δεν του έδωσα και πιστόλι! στο κάτω κάτω τι ξέρει να κάνει ένα μωρό που δεν κάθεται καλά καλά στον ποπό του με έναν αναπτήρα ? (για τα μικρόβια? μην σχολιάσω,τόσα και τόσα επιανε και πιάνει,αυτό μας φοβισε? ή μήπως για το αέριο…οκ για το αέριο τότε δεν πήγαινε το μυαλό του να τον πατήσει απλά, όντας στο στόμα του,τώρα που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το κάνει ΟΤΑΝ πιάσει αναπτήρα το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να τον γυρίσουμε το πάνω κάτω.Θέλω να πω ότι εντάξει, μπάστα καλέ μου άνθρωπε, μην γινόμαστε και υπερβολικοί.Λίγο προσοχή θέλει.

Νομίζω πως  μπορεί να μην έχεις μάτια παντού αλλά με λίγη προσοχή,προνοητικότητα και υπευθυνότητα ούτε χρειάζεται να μαζέιψεις όλα τα πράγματα από το σαλόνι,την τραπεζαρία,ούτε όμως και να είσαι με ένα ”μη” στο στόμα μαζί με τσιρίδα γιατί έτσι μόνο κακό τους κάνουμε.

Εννοείται πως θα μαζέψεις όλα τα bacccarat κλπ! και θα καλύψεις τους καναπέδες από τον Βαράγκη/Δελούδη/Αβαξ!

…εμείς που πορευτήκαμε με ΙΚΕΑ, τελικά δεν μας νοιάζει που ανεβαίνει μερικές φορές και με παππούτσια και καβαλάει το μπράτσο του καναπέ, ως άλλος Τζον Γουέϊν!!! (το billy the kid είναι πιασμένο! χα χα χα!).

Advertisements

1 Response to "Πες μου πώς το λύνεις! …αστυνόμος Σάϊνης…"

επιτέλους νορμάλ μαμά! αν και νομίζω ότι τα πρωτεία στην υπερβολή τα έχουν οι μπαμπάδες..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

γράψε το mail σου και θα λαμβάνεις τα posts πριβέ ;-)

Join 1,650 other followers

Με φωνάζουνε Τζίνι

Με φωνάζουνε Τζίνι

Kill Bill

Ιστορία γέννας Μέρος 1ο

Ιστορία γέννας Μέρος 2ο

Πρόγραμμα βρέφους: The Baby Daily!

happy baby daily

λίστα εγκυμοσύνης

οι τύποι της μαμάς

ωραία ήταν στις γειτονιές!!

Ψηφιακές Γειτονιές

κάνε τη ζωή σου εύκολη!

μπαμ! πρωτότυπα διαφορετικά προσκλητήρια

μπαμ! προσκλητήρια γάμου - βάπτισης

ένα ίσον κανένα???…δε νομίζω! η απάντηση μιας μαμάς με 3 παιδιά:

ένα ίσον κανένα??? ..δε νομίζω….

σου προτείνω να διαβάσεις:

μπεμπάκο! του Χρήστου Παπαναστασίου

ημερολόγιο εγκυμοσύνης από έναν μπαμπά!

Advertisements
%d bloggers like this: