γονείς με κολικούς

Μπανάκι,μανάκι!

Posted on: June 15, 2011

by: φουλ τάϊμ μαμ!

Μπήκε και το καλοκαιράκι!!

Εμείς πάντως πιάσαμε δουλίτσα μιας και η θάλασσα δίπλα είναι,να μην πας? να πας! και πρωι και απογευμα και ομολογώ πως καλύτερη εκτόνωση για παιδί δεν υπάρχει! ειδικά στις ηλικίες αυτές,  ενάμισυ με δυομισυ, που κουράζονται σχετικά εύκολα,ακομη! αργότερα απ ότι ξέρω θα φεύγω εγώ στα τέσσερα από την παραλία αφού θα έχει δύσει ο ήλιος κι αυτός ακόμη θα χοροπηδάει για πολλές πολλές ώρες!

Είναι πολύ καλό και για την υγεία τους λέει η επαφή με την θάλασσα,άμμο,ήλιο κλπ. Εκτός του ότι τους ανοίγει και η όρεξη! μπορώ να τον ταϊσω και ό,τι δεν πολυσυμπαθεί με την πείνα που έχει!

Απλά η όλη διαδικασία πολλές φορές είναι΄λίγο κουραστική.Πριν ξεκινήσουμε τον κυνηγάω να βάλουμε αντιηλιακό παντού για να μην καεί 50+ και καπέλο….Επιστρέφεις σπίτι και τις περισσότερες φορές τον έχεις μόλις βγάλει σηκωτό από τη θάλασσα γιατί δεν ξεκολλάει,με τόνους άμμου ΠΑΝΤΟΥ! Μεχρι να πάμε σπίτι λοιπόν δεν προλαβαίνει να στεγνώσει εντελώς,πόδια χέρια κυρίως.Εκεί αρχίζει η μάχη με το ντουζ! βρε καλέ μου,βρε χρυσε μου κι αυτο ‘μαμ’ είναι (το νερό) δες τι ωραία…να ξεπλυθούμε…και τελικά αφού γεμίσει όλο το μπάνιο νερά και άμμο καταφέρνεις να τον ακινητοποιήσεις μέσα στην πετσέτα και να τον πας για στέγνωμα,ντύσιμο κλπ. Είναι ένας γολγοθάς κι αυτός,όσο να’ναι.

Το καινούργιο μας προτζεκτ είναι να συνηθίσει στο σωσίβιο, όπου τελικά μια χαρά περνάει.Θέλει το χρόνο του να συνηθίσει τη θερμοκρασία του νερού,απαραιτήτως αγκαλιά για να μην τρομάζει και να μην του έρθει ξαφνικό.Το πως σφίγγεται πάνω μου δεν λέγεται! δεν χρειάζεται να τον κρατάω,σαν τα πιθηκάκια! πολύ ωραία αίσθηση αυτή παρεπιπτόντως. Μετά μπαίνουμε στο σωσίβιο και κάνουμε το ψαράκι,το ταχύπλοο,το δελφίνι,το αλογάκι και ό,τ ι μπορούμε να φανταστούμε και περνάμε φίνα!

Μαζί μας πάντοτε όλος ο απαραίτητος εεξοπλισμός,(κράνη,εξαρτήσεις),κουβαδάκι,καραβάκια,φτυαράκια,διάφορα επιπλέοντα,μπαλλάκια,η μπετονιέρα μας! κι όλα αυτά τα κουβαλάει ο μούλος η μαμά,γιατί ναι μεν είμαστε 150 μ. από την παραλία αλλά αυτά για να πάνε εκεί κάποιος πρέπει να τα κουβαλήσει.Εννοείται και με καρότσι / ποδήλατο γιατί αλλιώς θα κυνηγάω κι αυτό και αγκαλιά με όλα αυτά μαζί ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!  Σύντομα θα κλαφτώ σε κανένα παραλιακό μαγαζί να μου τα φυλάνε σε καμιά γωνιά,γιατί καθε μέρα δεν γίνεται,εκτός του ότι κάτι ξεχνάμε πάντα.Πολύ κλαπατσίμπαλο!

Αλλά το σούπερ αγαπημένο μας είναι να πετάμε πέτρες στη θάλασσα.Παντα πιάνει τις πιο μεγάλες που θα βρει! και με όση δύναμη έχει αγκομαχεί και τελικά την πετάει ‘πλουφ!…ακριβώς μπροστά του, ξεκαρδισμένος στα γέλια με το μεγάλο του επίτευγμα! τώρα ξεθαρεύτηκε και μπαίνει στο νερό μέχρι τη μέση της γάμπας του για να πιάσει την ίδια πέτρα κι εκεί είναι που φοβάμαι πιο πολύ. Διάβασα πρόσφατα ότι τα παιδιά σ αυτές τις ηλικίες ‘toddlers’ δεν ‘έχουν’ το αντανακλαστικό να βγάλουν το κεφάλι τους από το νερό όταν πέσουν με τα μούτρα σ αυτό, καλή ώρα παίζοντας στην ακροθαλασσιά…με κίνδυνο πνιγμού ακόμη και σε βάθος μιας παλάμης!

ΑυΤά…

Είναι όμως τόσο ωραία!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

γράψε το mail σου και θα λαμβάνεις τα posts πριβέ ;-)

Join 1,649 other followers

Με φωνάζουνε Τζίνι

Με φωνάζουνε Τζίνι

Kill Bill

Ιστορία γέννας Μέρος 1ο

Ιστορία γέννας Μέρος 2ο

Πρόγραμμα βρέφους: The Baby Daily!

happy baby daily

λίστα εγκυμοσύνης

οι τύποι της μαμάς

ωραία ήταν στις γειτονιές!!

Ψηφιακές Γειτονιές

κάνε τη ζωή σου εύκολη!

μπαμ! πρωτότυπα διαφορετικά προσκλητήρια

μπαμ! προσκλητήρια γάμου - βάπτισης

ένα ίσον κανένα???…δε νομίζω! η απάντηση μιας μαμάς με 3 παιδιά:

ένα ίσον κανένα??? ..δε νομίζω….

σου προτείνω να διαβάσεις:

μπεμπάκο! του Χρήστου Παπαναστασίου

ημερολόγιο εγκυμοσύνης από έναν μπαμπά!

%d bloggers like this: